ДИГИТАЛНИ СВЕТ 2

Уџбеник за други разред основне школе

Уџбеник који ученике другог разреда уводи у свет дигиталних уређаја и програмирања

Аутори:

Весна Анђелковић, Јелена Ђоковић, Драгана Самчовић Вил

Формат: 20,5 x 29,5 cm

Обим: 92 стр.+ налепнице

Повез: Броширано

Писмо: Ћирилица

Прелистај
890,00 рсд

опис

УџбеникДигитални светза други разред основне школе чине садржаји распоређени у три тематске целине: Дигитално друштво, Безбедно коришћење дигиталних уређаја и Алгоритамски начин размишљања. На крају књиге, дата су решења задатака и додатни материјали за лепљење и игру.

Захваљујући пажљиво осмишљеним задацима, ученици ће кроз игру, лако и на занимљив начин, пратећи своје јунаке Дину, Смартија и Робија, ући у свет дигиталних уређаја и програмирања.

У овиру тема Дигитално друштво и Алгоритамски начин размишљања, ученици ће се по први пут срести са програмом Бојанка и учити како да цртају, боје и померају слике, а стећи ће и почетна знања из програмирања у програмским језицима Скреч и Микробит.

Уџбеник садржи довољан број јасно дефинисаних задатака, који се решавају писањем, цртањем, бојењем, лепљењем... Кроз сваку тематску целину посебно се обраћа пажња на безбедност ученика у дигиталном свету и скреће пажња на правилно коришћење дигиталних уређаја.

Такође, у књизи се врши се и повезивање градива различитих предмета и указује на примере из свакодневног живота, што доприноси бржем и лакшем усвајању знања. Бројни мултимедијални садржаји помоћи ће им у томе.

Kоментар

Остави коментар

Kоментари

Жака

Koristimo vaš udzbenik, želim dodatni materijal.

Админ

На сајту, кад кликнете на ЗА НАСТАВНИКЕ/ПЛАНОВИ И ПРИПРЕМЕ..., пријавите се и отвориће Вам се планови и припреме за све разреде.

Maja Matijevic

Koje multimedijalne sadržaje nudite? Hvala!

Админ

У оквиру уџбеника дати су бројни мултимедијални садржаји, а на сајту, у одељку ЗА НАСТАВНИКЕ, можете да преузмете презентације за рад на часу.

Гордана

Баш онако ,како сте описали у опису уџбеника.У концентричним круговима надовезује се нова знања које ће ученици са радошћу да стекну у другом разреду.

слични производи

ХОЋУ ДА ЗНАМ ВИШЕ! МАТЕМАТИКА 2

Радна свеска за додатни рад са решењима

КРУГ ЗНАЊА - ДЕЉЕЊЕ ДО 100

КРУГ ЗНАЊА - МНОЖЕЊЕ ДО 100

СРПСКИ ЈЕЗИК 2

Задаци за проверу знања за други разред основне школе

LEPO PIŠEM LATINICU

Radna sveska iz srpskog jezika za drugi razred osnovne škole

СВЕТ ОКО НАС 2

Радна свеска за други разред основне школе