Услови коришћења

Поштовани,

Пре посете или куповине у Интернет продавници АТОС издавачке куће, молимо да пажљиво прочитате и упознате се са правилима које примењујемо.

Интернет продавница АТОС издавачка кућа задржава право да врши измене и допуне ових Услова коришћења без претходног обавештавања.

Изјава о заштити приватности

Заштита приватности личних података корисника у Интернет продавници АТОС издавачке куће је од највећег значаја. Интернет продавница АТОС издавачка кућа обавезује се да ће чувати приватност својих купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима односно корисницима:

 • - име и презиме,
 • - адресу за испоруку или преузимање робе,
 • - број кућног и/или мобилног телефона,
 • - е-mail адресу.

Наведени подаци неопходни су за пословање и информисање купца/корисника у циљу пружања квалитетне услуге. Интернет продавница АТОС издавачка кућа не прикупља податке о личности без Ваше дозволе, односно, уколико их Ви не дате својевољно, пример је када поручујете производ или се региструјете на веб сајт. Сви наведени подаци се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени у Интернет продавници АТОС издавачке куће, одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Интелектуална својина и недозвољене активности

Сви приказани садржаји на сајту Интернет продавнице АТОС издавачке куће, као што су фотографије, текстови, видео и аудио записи, дизајн и сл., власништво су Интернет продавнице АТОС издавачке куће и могу се користити искључиво у некомерцијалне сврхе, при чему се мора затражити писмено одобрење власника о коришћењу и поштовати сви прописи о ауторским правима.

Недозвољене су следеће активности:

 • - ометање или било која активност која угрожава безбедност веб-сајта;
 • - објављивање на веб-сајту било каквог садржаја који шири мржњу, који је претећи, злонамеран, клеветнички, непристојан, увредљив, порнографски или расно дискриминаторски и на било који начин угрожава права других;
 • - давање нетачних информација које се тичу личних података, лажно представљање или коришћење личних података друге особе без дозволе те особе;
 • - коришћење специјализованих програма ради преузимања садржаја са веб-сајта.

Ако се прекрши било који од наведених Услова Интернет продавнице АТОС издавачке куће, може се покренути одговарајући законски поступак.

Услови куповине

Интернет продавница АТОС издавачке куће, послује у складу са Законом о електронској трговини и осталим важећим законима и прописима у Републици Србији.

Све цене су исказане са ПДВ-ом.

Начин плаћања

Плаћање поузећем

Овај начин плаћања врши се тако што се, искључиво у готовини, плаћа куриру приликом преузимања пошиљке.

Плаћање по предрачуну

Плаћање по предрачуну подразумева да се уплата врши авансно, на текући рачун продавца, после чега се роба са фискалним рачуном и отпремницом испоручује купцу.

Плаћање платним картицама

На сајту банке уносите број своје картице и остале неопходне податке. После провере банке о расположивости средстава на рачуну за вредност поруџбине, у случају успешне куповине, аутоматски добијате e-mail са детаљима трансакције. Уколико је куповина неуспешна, стиже Вам обавештење да плаћање није успело.

Куповину је могуће извршити Visa, MasterCard, Maestro и DINA платним картицама.

Подаци о платној картици нису доступни Интернет продавници АТОС издавачкој кући. Процедура плаћања платним картицама организована је тако да представља стандард за плаћање преко Интернета свуда у свету, у циљу максималне заштите Ваших поверљивих података.

Начин испорукe

Испорука пошиљака се врши на територији Србије и многим земљама у свету.

У неким земљама и на територији Косова и Метохије, тренутно, испорука није могућа.

Испорука на територији Србије

На територији Србије испоруку врши курирска служба Bexexpress.

По уговору рок испоруке је данас за сутра. Интернет продавница АТОС издавачка кућа не преузима одговорност за неиспуњени наведени рок испоруке за период од преузимања пошиљке од стране курирске службе до момента испоруке пошиљке купцу.

Испорука ван територије Србије

Испорука је могућа и у неким земљама у свету. Рок испоруке за пошиљке ван територије Србије зависи од услова у међународном саобраћају.

Ценовник доставе

Цена поштарине зависи од тежине пакета и вредности и биће наведена пре потврђивања наруџбине.

Цена поштарине ван територије Србије се обрачунава на основу званичног ценовника Поште Србије за испоруку пакета ван земље (Postexport).

Рекламације

Купац подноси рекламацију у случају да је испоручени производ:

 • - оштећен;
 • - некомплетан;
 • - не одговара спецификацији поруџбине.

У том случају купац је дужан да:

 • - У року од 24 h од пријема робе, телефоном или e-mailom обавести продавца, Интернет продавницу АТОС издавачке куће, о разлогу рекламације.

Продавац је дужан да:

 • - У року од 8 дана одговори на рекламацију.
 • - У року од 15 дана реши рекламацију.

Уколико је разлог за рекламацију оправдан, продавац ће о свом трошку заменити неисправан производ за исправан, а уколико се купац с тим не сложи, продавац ће извршити повраћај новца.

Право купца да одустане од уговора

Купац има право да одустане од уговора закљученог на даљину, у року од 14 дана, без навођења разлога за одустанак, без додатних трошкова, осим трошкова из члана 34 и 35 Закона о заштити потрошача („Сл. гласник РС“, бр. 62/2014 и 6/2016.).

У случају одустанка од уговора, купац попуњава Образац за одустанак и шаље поштом на адресу АТОС издавачке куће.

 • - Рок за одустанак је 14 дана од пријема робе.
 • - У року од 14 дана од слања Образаца за одустанак, купац је дужан да робу у оригиналној амбалажи са свом документацијом и неоштећену, врати продавцу.
 • За свако оштећење у транспорту којом се умањује вредност робе која се враћа, одговоран је купац.
 • Сходно поменутом закону, трошкове враћања робе сноси купац.
 • Уплаћени износ купцу ће бити враћен, најкасније у року од 14 дана од дана пријема робе у магацин продавца, на достављен текући рачун, преко VISA или Maestro картице.