ДИГИТАЛНИ СВЕТ 3

Уџбеник за трећи разред основне школе

Уџбеник који ученике трећег разреда уводи у свет дигиталних уређаја и програмирања

Аутори:

Весна Анђелковић, Јелена Ђоковић, Драгана Самчовић Вил

Формат: 20,5 x 29,5 cm

Обим: 100 стр.+ налепнице

Повез: Броширано

Писмо: Ћирилица

Прелистај
790,00 рсд

опис

Уџбеник „Дигитални свет“ за трећи разред основне школе, као и у претходна два разреда, чине садржаји распоређени у три тематске целине: Дигитално друштво, Безбедно коришћење дигиталних уређаја и Алгоритамски начин размишљања. На крају књиге, дата су решења задатака и додатни материјали за лепљење и игру.

Захваљујући пажљиво осмишљеним задацима, ученици ће кроз игру, лако и на занимљив начин, пратећи своје већ познате јунаке Дину, Смартија и Робија, ићи даље кроз свет дигиталних уређаја и програмирања.

У оквиру тема Дигитално друштво и Алгоритамски начин размишљања, ученици ће се по први пут срести са програмом Ворд и учити како се уноси, чува и обрађује текст. Прошириће стечена знања из програма Бојанка и програмских језика Скреч и Микробит.

Уџбеник садржи довољан број јасно дефинисаних задатака, који се решавају писањем, цртањем, бојењем, лепљењем . . .  Кроз сваку тематску целину посебно се обраћа пажња на безбедност ученика у дигиталном свету и скреће пажња на правилно коришћење дигиталних уређаја.

Такође, у књизи се врши и повезивање градива различитих предмета и указује на примере из свакодневног живота, што доприноси бржем и лакшем усвајању знања.

„Дигитални свет 3“ садржи бројне мултимедијалне садржаје који ће помоћи ученику у разумевању комплексних захтева овог предмета. Ево једног примера:


https://youtu.be/dlosrrip_yI

Kоментар

Остави коментар

Kоментари

На овом производу тренутно нема унетих коментара

слични производи

НАСТАВА У ПРИРОДИ 3-4

Радна свеска за трећи и четврти разред основне школе

СРПСКИ ЈЕЗИК 3 - ЗБИРКА ЗАДАТАКА

/за вежбање код куће/

ЈЕЗИЧКА ПРАВИЛА ЗА ОСНОВЦЕ ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА

Додатно наставно средство за српски језик

КРУГ ЗНАЊА - ГЕОМЕТРИЈА

НАРОДНА ТРАДИЦИЈА 3

Уџбеник за трећи разред основне школе

ПОКАЖИ ШТА ЗНАШ 3 - СА РЕШЕЊИМА

Комплет контролних задатака за трећи разред основне школе