ЈЕЗИЧКИ ЗБИР ЗА ОСНОВЦЕ ОД 5. ДО 8. РАЗРЕДА

Додатно наставно средство за српски језик и књижевност

Наставно средство које садржи правила из језичке културе и вештине читања, граматике, правописа и књижевности за ученике од петог до осмог разреда основне школе.

Аутори:

Јелена Антић, Зорица Михајловић, Јелена Стефановић

Формат: 20,5 x 26 cm

Обим: 160 стр.

Повез: Броширано

Писмо: Ћирилица

Прелистај
1.490,00 рсд

опис

Наставно средство које ученицима олакшава пут при упису у жељену средњу школу и припрема их за полагање завршног испита из предмета Српски језик и књижевност.

У прегледним и прецизним табелама дат је комплетан садржај предмета Српски језик и књижевност од 5. до 8. разреда основне школе:

ЈЕЗИЧКА КУЛТУРА СА ВЕШТИНОМ ЧИТАЊА И РАЗУМЕВАЊЕМ ПРОЧИТАНОГ

РАЗВОЈ ЈЕЗИКА

ФОНЕТИКА

ЛЕКСИКОЛОГИЈА

МОРФОЛОГИЈА

СИНТАКСА

ПРАВОПИС

ТЕОРИЈА КЊИЖЕВНОСТИ

РЕЧНИК КЊИЖЕВНИХ ТЕРМИНА

ПРЕГЛЕД ОБРАЂЕНИХ КЊИЖЕВНИХ ДЕЛА (аутори, род и врста)


Изводи из рецензија:

„Језички збир за основце“ обилује прегледним и прецизним табелама у којима је на јасан и једноставан начин дат веома обиман и сложен садржај  предмета Српски језик и књижевност. Многобројни примери којима се  илуструје свака дефиниција и свако правило из језичке културе и вештине  читања, граматике, правописа, те књижевности, драгоцени су за учење,  утврђивање и понављање раније усвојеног знања и од велике користи основцима  приликом њихове припреме за полагање теста у оквиру завршног испита, али  и као каснији подсетник у савладавању нових и надограђивању постојећих  знања из овог предмета.

проф. др Милена Зорић Латовљев

Циљ овог додатног наставног средства јесте да ученицима олакша  пут при упису у жељену средњу школу и добро их припреми за завршни испит,  а значајан је и за неопходно базично језичко и опште образовање. Не постоје компетентније, нити позваније особе од наставника да своје искуство из  учионице преточе у кратак водич знања. Само наставник има „магију“ да од  науке направи лак задатак, систематизује градиво, уобличи кључне речи и  ефикасно подучава. „Језички збир за основце“ прати области из збирке за  полагање завршног испита и јесте пречица ка јасном учењу. Прегледно, користећи  визуелизацију и занимљива објашњења, усвајање података није само просто  декламовање чињеница, како би се добио поен на завршном испиту, већ  вештина за цео живот која нам омогућава да постанемо функционално писмени. 

Марија Ђорђевић, проф.

Ово додатно наставно средство заиста оправдава свој назив; наиме  оно јесте скуп најбитнијег градива из језика, језичке културе, правописа и књижевности који представља основу за каснију надградњу ученичких знања  у средњој школи. Може имати и много ширу примену - не само основци, већ  и средњошколци га могу употребљавати као добар подсетник за све оно  што је научено. „Језички збир за основце“ треба да поседује свако ко трага  за честим језичким недоумицама, изузецима, или новим правописним  правилима. Спремање завршног испита неће бити ”баук“, већ лак и забаван  начин да се брзо и ефективно усвоје законитости матерњег језика.

Милена Каличанин, проф.

Kоментар

Остави коментар

Kоментари

Јелена

Сваком уџбенику наставник нађе ману!- први пут се сусрећем са књигом за коју ово правило не важи. Идеална је за припремну завршног испита, као и за обнављање градива. Све је написано са првом мером - ни преобимно, ни штуро, а примери су јасни и репрезентативни. Имам је око месец дана и неосетно је п

слични производи

СРПСКИ ЈЕЗИК 8/Б

Контролни задаци за осми разред основне школе/граматика и књижевност/Б група

МЫ ДРУЖИМ! 8 - са решењима

Тестови из руског језика са решењима за осми разред основне школе

КРУГ ЗНАЊА - КАРАЂОРЂЕВИЋИ

КРУГ ЗНАЊА - ОБРЕНОВИЋИ

КРУГ ЗНАЊА - СРБИЈА

ЛЕКТИРА 8

Комплет лектире за осми разред основне школе